00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Pop Misa Mediterana

Kapitalno djelo skladatelja Tončija Huljića i Hane Huljić pod nazivom Pop Misa Mediterana je kao takvo prvo u svijetu, obzirom da se radi o jedinstvenoj kombinaciji duhovne i pop-glazbe. Radi se o vrhunskom i neponovljivom kulturnom događaju, sakralnom koncertu, koji je svoju praizvedbu doživio na Splitskom ljetu 2021. Pop Misa Mediterana kreirana je po svim postulatima liturgijske mise, te je svojevrsni spoj mjuzikla i klasičnog kršćanskog obreda.

Umjetnički nerv autora učinio je svoje i iznjedrio iznimno djelo podijeljeno na tri dijela ukupnog trajanja od 78 min: prvi dio je sama koncertna misa sa stavcima: Kyrie Eleison, Gloria, Credo, Sanctus Benedictus, Agnus Dei. Drugi dio čini Dies Irae autorice Hane Huljić, dok je treći dio naziva Ave Maria.

Ovo je prva pop-misa na svijetu, te odobrena od strane Vatikana, gdje je ujedno arhivirana, a za koju postoji veliko zanimanje da se predstavi diljem Hrvatske, ali i šire.


Vodeće ime umjetničkog svijeta, akademski kipar Nikola Vudrag, koji je postigao izuzetan uspjeh i van Hrvatske, osmislio je vizualni identitet, te je tako u ulozi scenografa i autora idejnog rješenja plakata. Formacija je zamišljena sa sastavnim elementima: orkestar, zbor, bend, te tri solista (Lorena Bućan, Hana Huljić i Karlo Vudrić). Za orkestraciju je zaslužan Nenad Šiškov.

Ulaznice su u prodaji na blagajni Lisinskog i online na www.lisinski.hr

Ulazak na koncert moguć je isključivo uz predočenje važeće EU digitalne COVID potvrde (u elektroničkom ili papirnatom obliku - više saznajte OVDJE) te prema uputama iz Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenoga 2021. (članak VII.). Brzo antigensko testiranje po cijeni od 50 kn moguće je obaviti na dan koncerta od 18 sati do 19.30 u prostorima Lisinskog.

Zagreb: 13.10.2018.

Ulaznice nabavite na:

www.lisinski.hr