00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Zagreb Classic 23.- 29. lipnja 2022.

Star produkcija u suradnji s turističkom zajednicom Grada Zagreba vam predstavljaju Zagreb Classic 2022.
Ovogodišnji festival, koji se održava na jednom od najljepših zagrebačkih trgova, Trgu kralja Tomislava, otvorit će 23. lipnja koncert jedna od najpriznatijih violinistica svoje generacije, Anastasiya Petryshak. Njezin izvanserijski talent prepoznat je u najmlađoj dobi te je još kao dijete u rodnoj Ukrajini osvojila značajan broj domaćih i međunarodnih nagrada. Školovanje i profesionalno usavršavanje u dobi od samo deset godina nastavila je u Italiji, gdje je završila sve dostupne stupnjeve glazbenog obrazovanja, nakon čega se radi daljnjeg usavršavanja i specijalizacije seli u Švicarsku.

Zbog impresivna glazbenog obrazovanja kojim je nadogradila izniman glazbeni talent, već ju je u ranoj dobi zapazila stručna glazbena javnost i publika, što je dovelo do brojnih suradnji s nekima od najpoznatijih glazbenih imena. Od petnaeste godine muzicira i s Andreom Bocellijem, na čijim je brojnim koncertima gostovala u Italiji i inozemstvu. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja te gostuje na najpoznatijim glazbenim pozornicama u Europi, kao i u SAD-u, Južnoj Koreji, Saudijskoj Arabiji, Južnoafričkoj Republici i drugdje

Pred zagrebačkom publikom ova mlada violinistička zvijezda nastupa uz Orkestar Opere Hrvatskog narodnog kazališta pod ravnanjem cijenjenog talijanskog dirigenta Paola Spadara Munitta.

Prekrasan ambijent, savršena intonacija, šarmantan zvuk, briljantna tehnika i izrazita muzikalnost recept su za jedinstveno iskustvo i koncert koji će se dugo pamtiti.

Uz djela W. A. Mozarta i L. van Beethovena, na programu će se naći i dvije skladbe poznatog ukrajinskog skladatelja Myroslava Skoryka.

Zagreb: 23. - 29. lipnja 2022.