00

days


00

hours


00

minutes


00

seconds


Andrea Bocelli, Ljubljana 2020

ANDREA BOCELLI PONOVNO U SLOVENIJI: UOČI DANA ŽENA NASTUPIT ĆE U DVORANI STOŽICE

Nakon četiri godine slavni talijanski tenor ponovno će nastupiti pred slovenskom publikom, koja će u njegovoj veličanstvenoj izvedbi moći uživati 7. ožujka 2020. godine

Kad bi Bog pjevao, zvučao bi gotovo kao Andrea Bocelli, tako je Celine Dion opisala talijanskog umjetnika, koji će po drugi put nastupiti u Sloveniji i to uoči Dana žena, 07. ožujka 2020. godine. Na koncertu će predstaviti svoj posljednji album ''Si'', koji uključuje suradnje s Edom Sheeranom, Duom Lipom, Joshom Grobanom, Aidom Garafulinom te emocionalni duet sa sinom Mateom. Svoj novi album, kako ističe, doživio je kao intimnu zbirku pjesama koje slave ljubav, vjeru i obitelj. Snimljen je u njegovu domu u Italiji, a producirao ga je legendarni Bob Ezrin, koji je surađivao s Pink Floydom, Lou Reedom… Bocelli je u Sloveniji prvi put nastupio 2016. godine, a publika u tada rasprodanoj dvorani Stožice uživala je u vrhunskim izvedbama ovog velikog umjetnika.

- Bocelli je prvim nastupom 2016. oduševio slovensku publiku i tada je obećao da će se vratiti. Drago mi je što će se to i ostvariti – rekao je organizator koncerta i direktor Star produkcije Alen Ključe.

Slavni talijanski tenor do sada je snimio 15 albuma, koje je prodao u više od 90 milijuna primjeraka, te devet opera. Karijeru je započeo 1992. godine, a ispočetka mu je puno pomogao Zucchero, koji je tražio nekog tko bi s Lucianom Pavarottijem snimio demo snimku za jedan duet. Bili su očarani Bocellijem I njegovom izvedbom, a on se potom predstavio na Sanremo festivalu. Ubrzo je slijedila i prva velika uloga u Verdijevoj operi Macbeth, nakon čega su se uspjesi nezaustavljivo počeli nizati. Ipak, najvećom prekretnicom smatra se pjesma ''Con te partirò'', čija je inačica u duetu sa sopranisticom Sarom Brightman 1996. godine zasjela na vrh glazbenih ljestvica i s vremenom postala jedna od najpopularnijih pjesama svih vremena. Kroz brojne nastupe i objavljene albume Bocelli je stekao naklonost najšire publike, glazbenika i glazbenih kritičara. Jedan je od rijetkih koji je nastupao pred trojicom Papa, četiri američka predsjednika, britanskom kraljevskom obitelji, a koncerte je imao i u njujorškom Central parku, londonskom Royal Albert Hallu, ispred egipatskih piramida i ispod Eiffelova tornja u Parizu.

Tenor, čiji upečatljiv glas sa širokim pjevačkim rasponom mnogi smatraju glasom novog milenija ponovno priprema veličanstveni nastup, a ulaznice za ovaj koncertni spektakl, koji će se održati 07. ožujka. 2020. u ljubljanskoj dvorani Stožice mogu se kupiti već od 14. siječnja. 2019. u sustavu Eventim i na svim prodajnim mjestima Eventima.

Ljubljana: 07.03.2020.

Ulaznice nabavite na:

www.eventim.hr